9 Kasım 2013 Cumartesi

Fotoğraf düzenleme 7 - Portre Fotoğraflarında Göze Uygulanan Yapılan İşlemler

        Merhaba arkadaşlar.
        Bugün bir çok fotoğrafçının beğenerek okuyacağı bir yazı hazırlıyorum. Portre fotoğrafında herkes ilk olarak göze bakar ve gözün ciltten biraz daha ayrılması gerekir. Portre fotoğraflarınızın daha etkili olması için aşağıdaki adımları yapmanızı tavsiye etmiyorum, emrediyorum. :)
Aşağıdaki fotoğraflarda daha net anlaşılması için kırpılmış bir görüntü kullandım. Geniş açıdan göremeyeceğiz. Lakin portre fotoğraflarınız da yine de çok etkili olacak.

         İlk olarak aşağıdaki fotoğrafta görüleceği üzere, esas katmanımızın üzerinde sağ tıklıyoruz ve katmanı çoğalt diyoruz. Böylece ola ki yanlış bir düzenleme yaptık yada beğenmedik sileriz ve yeniden deneriz.

         Daha sonra aşağıdaki fotoğrafta belirtilen soldurma aracını tıklıyoruz. Bu araç pozmetre ile aynı mantıkta çalışır. Yukarıda pozlama yazısını fark etmişsinizdir "36" yazan değeri "50" olarak değiştiriyoruz. Böylece soldurma aracını gezdirdiğimiz bölgeler "0,5" poz açılacak. Eğer boyutu ufak gelirse; 3. fotoğrafta görüleceği üzere boyutunu büyütebilirsiniz.
         Tüm bu ayarları yaptıktan sonra dairesel olan imleci gözün beyaz kısımlarında bir defa gezdiriyoruz. Aynı yerden iki defa geçersek "0,5 + 0,5 = 1" yani fazladan pozlanmış olur ahenk kaybolur. Sırıtır.



                  Şimdi gözleri aydınlattık ve dikkat ederseniz kırmızı kırmızı damarlar gözüktü, bu konuya daha sonra cilt güzelleştirme kısmında değineceğim. Sol tarafta bulunan iyileştir (healing brush) ile temiz bölgeden alıp kırmızı bölgeye tutacağız. Daha sonra...
                  İkinci olayımız göz çeperini belirginleştirmek. Bunun için yakma aracını çekeceğiz. Bu soldurmanın tersi olarak "-0,5" değerinde pozlayacak ve karartacak. Pozlama değeri yine 50 olacak.
Boyut olarak da daha küçük olmalı. Bu aracı kullanırken çok dikkatli ve dengeli olmak lazım gözün beyazına ve iç yüzeyine taşırmadan düzgünce çeperde gezdirilmeli.


En son hali.

1 yorum:

  1. Photoshop kullanma ve kadraj hazırlama konusunda daha çok yazı bekleriz.

    YanıtlaSil